Toon foto’s van sluitstuk Jodenvervolging: genocide

The Descendants van de SHOAH Holland vinden het afplakken van de foto’s op de tentoonstelling over de Jodenvervolging in Nederland een GOTSPE. Wij scharen ons vierkant achter Erik Somers  (NIOD) boodschap in De  Volkskrant (19 april)

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/holocaust-museum-in-amsterdam-weert-auschwitz-foto-s-van-tentoonstelling~b6e93422/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=email

Versluier de waarheid niet. Laat zien wat het Joodse eindpunt van de vervolging tijdens WOII was. Wij, Descendants, weten dat namelijk als geen ander: ons hele volk was voor voorbestemd voor moord, dood, voor totale  vernietiging. Wij hadden er niet mogen zijn. En of je het nu Holocaust of Shoah noemt dat maakt ons niets uit. De buitenwereld dient doordrongen te zijn van wat genocide is, laat dat ook zien.

Wij die na de catastrofe zijn geboren, wij kennen de gevolgen, wij leven en zijn veerkrachtig. Wij zijn trotse Joden, dus toon de waarheid over de genocide op onze families.

De NIOD tentoonstelling trok in de afgelopen maanden meer bezoekers dan het JCK met al zijn exposities in een heel jaar in tijd. De expositie was al binnen een maand een kaskraker. Maar het JCK wil de schaarse foto’s over de waarheid niet tentoonstellen. De feitelijke waarheid die de Griekse Concentratiekampgevangene Alberto Errera, lid van het Sonderkommando, met gevaar voor eigen leven fotografeerde: ontklede mensen in de nabijheid van de gaskamer en de verbranding van stapels lijken.

Wat de gotspe is? Het JCK kreeg zijn zin. The Descendants vinden de JCK bezwaren uit monde van bestuurder Emile Schrijver om van te braken […]‘ er waren ethische en religieus geïnspireerde twijfels bij het tentoonstellen van de foto’s vanwege de respectloze wijze waarop met de doden is omgegaan’? Dat heet versluieren van de waarheid.

Wij vragen ons af of het bestuur en dus ook de medewerkers van het JCK beseffen wat genocide is? Wij spellen het even voor u uit, want die vraag is niet retorisch: Vernietiging, totale vernietiging, dames en heren, bestuurders, daarvan kom je niet terug, dat valt niet leuk educatief te verpakken. Dan is het afgelopen, voor eens en altijd. En, weet U, dat heeft gevolgen.  Wij, Descendants, als kinderen van overlevenden beseffen dat het allerbeste. Wij weten dat die gevolgen daarvan niet alleen psychisch zijn, maar ook LICHAMELIJK. Een paar van ons doen er zelfs onderzoek naar: http://www.treegenes.nl

STOP Emile Schrijver met je te verschuilen achter drogredenen. Wat interesseert het ons dat er onder bezoekers  ‘een enquete is gedaan’, haal die toon van schijnheilige professionaliteit weg. Wil je ‘de Joodse kant van de geschiedenis belichten in een objectieve presentatie van de feiten’? Die kennen we en voelen we. Je  verschuilt je voor de WAARHEID. HOLOCAUST, SHOAH, GENOCIDE DAT STAAT VOOR MOORD, TOTALE MOORD. WE WAREN GEDOEMD OM DOOR DE AFVOERPUT VAN DE GESCHIEDENIS TE VERDWIJNEN. Haal als de wiedeweerga die afdekking van de foto’s weg en toon dat toestromende publiek wat de waarheid over de genocide op de Joden is.

 

*De afbeelding bij dit bericht is de originele ster van Marcus de Vries, verplicht te dragen tijdens de Jodenvervolging. Zijn dochter Sara is een Descendant. Het persoonlijke verhaal achter dit exemplaar is binnenkort op de site te lezen.

 Pin It on Pinterest