Raad van Kerken wakkert antisemitisme aan

OPEN BRIEF AAN DE RAAD VAN KERKEN NEDERLAND

Tel Mond – Israel, 8 juni 2020

 

Geachte heer Geert van Dartel,

De eenzijdigheid en de ongegronde argumentatie gebaseerd op onwaarheden van het standpunt met betrekking tot de boycot van Israel van de Raad van Kerken, gekoppeld aan het heden ten dage verregaande Israel/Joden haat, maakt de RvK medeplichtig aan het aanwakkeren van het torenhoge anti- semitische in Europa en elders.

Zou het niet meer op zijn plaats zijn dat de RvK zich meer verdiept in de erbarmelijke situatie waarin de Christenen in de gehele Arabische wereld zich bevinden?

In plaats van zich te concentreren op verbetering van de levensomstandigheden van uw geloofsgenoten in deze regio focust de RvK op het enige democratische land in het Midden Oosten met vrijheid van religie!

De Christelijke gemeenschap in Hebron en Bethlehem, Palestijnse Gebieden, werd in de loop der Jaren voor 90% gereduceerd en is NU praktisch NUL!

In de gehele Arabische wereld werd in de afgelopen decennia de Christelijke bevolking gedecimeerd.

Het zal de RvK sieren bij de EU in Brussel uw afkeuring te betuigen over de zeer deerniswekkende en levensbedreigende situatie waarin de Christenen in de Arabische wereld zich bevinden, vergezeld met het verzoek stappen te ondernemen ter bescherming van uw geloofsgenoten in het Midden-Oosten benadrukt met uw petitie de Arabische wereld te boycotten.

Stof tot nadenken!

Met vriendelijke groet,

 

Tswi J. Herschel,

Träger des Verdienstordens am Bande der Bundes Republik Deutschland

Awarded with the Order of Merit of the Federal Republic of Germany

Lecturer Holocaust Studies

tswiherschel@gmail.comPin It on Pinterest