Zoom met Shoah overlevende Tswi Herschel

Maandag 25 januari host The Descendants een zoom met Shoah overlevende Tswi Herschel uit Israël. Al meer dan vijftien jaar is hij een vaste en gewaardeerde spreker van Yad Vashem waar de School of Education zijn levensverhaal omwerkte tot een unieke educatieve module voor de Duitse, Spaanse, Nederlandse, Hongaarse en Engelstalige markt. Een module die in de loop van 2021 ook in het Grieks zal verschijnen.

Wie bekend is met lezingen en ontmoetingen met overlevenden kent de kracht die van hun getuigenissen uitgaat. Maar niet elke getuigenis is geschikt voor educatieve doeleinden. Slechts zelden lukt het om een persoonlijke getuigenis effectief om te zetten naar een breed inzetbare methode om jongvolwassen werkelijk te doen leren van het verleden. Het is Herschel gelukt om vanuit persoonlijke beleving en via geïncorporeerde theoretische kennis een geloofwaardige brug te slaan tussen historische context en actualiteit. Zijn familiaire en persoonlijke levensverhaal biedt een rijk, veelzijdig, doorleefd en empathisch inzicht hoe moed en veerkracht effectieve wapens zijn in de strijd tegen antisemitisme en discriminatie. In de Duitsland is Tswi Herschel wegens zijn educatieve verdiensten onderscheiden met de Verdienstordens am Bande BRD / The Order of Merit of the Federal Republic of Germany.

Om deel te nemen aan de zoom vragen wij u om zich via mcahn@thedescendants.nl aan te melden. U ontvangt dan een uitnodiging die moet worden bevestigd om te worden toegelaten. De zoom is in het Nederlands, start om 19.00 uur Nederlandse tijd en duurt een uur. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen indien de tijd dat toelaat. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Uw mailadres wordt na aanmelding verwijderd.

 Pin It on Pinterest